VIDEÓ: Európában fokozódik a versenyhelyzet

Az európai járműpiacon egye inkább jelennek meg a kínai autómárkák, térnyerésük szemmel látható. A kínai autógyártás folyamatos fejlődése és az olcsóbb elektromos modellek széles választéka jelentős bizonytalanságot teremt az európiai piacon. Lakatos Gergely üzletfejlesztési és marketing vezető a speedzone.hu podcast korábbi műsorában Vályi Pistával beszélgetett a kínai autózás elindulásáról az 1980-as évektől a 2010-es évekig, a mostani műsorban pedig Göbölyös Zsolttal, ismertebb nevén Göbivel folytatták a témát egészen napjainkig.

A terjeszkedés egyre markánsabbá válik a kínai járművek számára, és az új elektromos modellek között olyan versenyképes autók is megtalálhatók, amelyek komoly kihívást jelentenek az európai gyártók számára. A kínai járműgyártás gyors fejlődése alapján egyre nehezebb lesz figyelmen kívül hagyni a piacra lépésüket, ezt flottakezelőként számításba kell vennünk.

Az európai autógyártók számára a helyzet tovább bonyolódik, hiszen míg ők az elmúlt években a nagyobb értékű és méretű járművekre összpontosítottak, addig a kínaiak az olcsóbb elektromos autók terén teremtettek széles választékot. Kínában jelenleg mintegy 180 olyan modell létezik, amely átszámítva 12 millió forint alatt elérhető, ezáltal jelentős alternatívát képesek kínálni az árérzékeny európai vásárlóknak.

A kínai autógyártás megkerülhetetlen lesz az Európai Unión belül, és a kínai márkák világuralomra törő szemlélete tovább erősíti a versenyfeszültséget.

Nézd meg a videót, és ismerd meg Gergő és Göbi szakértői gondolatmenetét, hogyan járják körbe a témát.



Márka- és meghajtásfüggetlen flottakezelés | MHC Mobility

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.