Mercedes eActros 600: Már a célegyenesben

A német gyártó idén október 10-re lőtte be a Mercedes aActros világpremierjét, aminek a gyártását 2024-re tervezik ezért az elmúlt időszakban egy intenzív programban nyúzták a mérnökök a szerelvényt. Dr. Konrad Götz, a Mercedes-Benz Trucks globális tesztelésének helyettes vezetője: „Tavaly óta szigorú tesztelési eljárásoknak vetjük alá az eActros 600-at. A finnországi téli tesztek mínusz 25 Celsius-fokos fagyos hidegben és a közutakon végzett kezdeti tesztek után az elektromos teherautónak most 40 Celsius-fok feletti hőmérsékleten kellett bizonyítania Spanyolországban. Az eActros 600 könnyedén teljesítette a kihívást így a következő lépésben már alig várjuk, hogy a valós életben tesztelhessük ügyfeleinkkel.”

Körülbelül öt héten keresztül a tesztmérnökök a dél-spanyolországi Andalúziában magas, akár 44 Celsius-fokos hőmérsékleten is végigkísérték az elektromos teherautót. A tesztelés hatóköre a klímarendszer magas hőmérsékleten való működésétől az elektromos hajtáslánc teljesítményén és az akkumulátor hőkezelésén át a gyorstöltő állomásokon végzett töltési folyamatok során végzett mérésekig terjedt. A tesztek befejezése után egy prototípus több mint 2000 kilométeres hazautat Wörthbe a fejlesztések központjába saját kerekein tette meg.

Az eActros 600 vezetőfülkéjének új dizájnnyelve szakít az Actros modellsorozat megszokott megjelenésével, átveszi az IAA-n bemutatott koncepcióprototípus dizájnelemeit, majd letisztult vonalakkal és aerodinamikus dizájnnal folytatja azokat.

Három akkumulátorcsomag adja a beépített összkapacitását 600 kWh feletti sorozatgyártásban, az új e-tengely részeként két villanymotor pedig 400 kW folyamatos teljesítményt, valamint 600 kW feletti csúcsteljesítményt biztosít. A nyergesvontató mellett a Mercedes-Benz Trucks az eActros 600 merev változatait is gyártani fogja, rögtön a piaci bevezetéskor. Ez számos más lehetséges felhasználási lehetőséget kínál az ügyfeleknek a teljesen elektromos közlekedésben. Úgy tervezik az eActros 600-at, hogy a jármű és alkatrészei ugyanazoknak a tartóssági követelményeknek feleljenek meg, mint a hasonló hagyományos, nehéz, hosszú távú Actrosok, ami tíz év alatt 1,2 millió kilométert jelent az úton. A fejlesztők arra törekednek, hogy a sorozatgyártású eActros 600 akkumulátorait egy körülbelül egy megawatt teljesítményű töltőállomáson 30 perc alatt 20-ról 80 százalékra tudják feltölteni.

Nagyhaszongépjármű tartósbérlet | MHC Mobility

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.