Teherautós trükkök telített városokra

Az e-kereskedelem növekedésével együtt a házhozszállítás aránya is drasztikusan nő a COVID-óta, és továbbra is megállíthatatlan. Egyre nagyobb kihívás lesz a futárok élete? Nem találjuk fel újra a spanyolviaszt, viszont összegyűjtöttük a legjobb praktikákat, amellyel a városi közlekedés könnyebben megvalósítható teherautóval. Fuvarszervezőknek és sofőröknek egyaránt tartalmaz hasznos tanácsokat írásunk.

Útvonaltervezés 
Természetesen az útvonaltervezés az egyik legfontosabb lépés, hogy idő- és költséghatékonyan legyünk képesek célba érni. Erre már számos jó tervezőprogram létezik, amelyek valós közlekedési adatok bevonásával, figyelembe véve a ki/berakodási időkapukat, kötelező szünidőket is figyelembe vesz.
Tipp: Bár az algoritmusok egyre ügyesebbek, érdemes tapasztalt sofőreink véleményét is meghallgatni, melyik útvonal lehetne ideálisabb.

Pakolás 
Sok kiszállítóautó belülről csak egy doboz, és semmi csomagrendező kiegészítő nem segíti a sofőrt. Pedig a csomagok rögzítése és megfelelő sorrendben való felpakolása nem csak az áru és jármű biztonságot segíti, hanem a minél gyorsabb ki/berakodást is.
Tipp: Járjunk utána, hogy állandó megállóink helyén lehetséges-e árurakodás kijelölése a KRESZ által.

Telematika
A telematika mára már alap, de a GPS készülékből ettől többet is ki lehet hozni, minthogy csak azt lássuk, merre jár furgonunk. Vezetési stílus kielemzése, zónahatárok figyelése, automata parkolás fizetés indítása, megállítása - hogy csak a legfontosabbakat említsük. 
Tipp: Érdemes rászánni az időt arra, hogy ne csak belekerüljön a GPS a járművekbe, hanem használható adatokat is ki tudjunk nyerni belőle.

Az utolsó mérföld megoldásai
Az utolsó mérföld kihívásaira egyre több mikromobilitási megoldás érhető el, mert bizony az önvezető, önrepülő drónokra még várni kell… Ha a parkolás nem megoldható, ha csak egy kis e-moped vagy cargobike hajthat be a zónába, akkor nem csak a legjobb megoldás ezen mikromobilitás járgányok használata, hanem remek marketing fogás. Feltűnő mini járművünk márkakérték növelő mozgó reklámtáblává válik.
Tipp: Érdemes évről évre megvizsgálni, hol tartanak a mikromobilitás eszközei, és merre tartanak a városok környezetvédelmi elvárási szabályai. Egy időben megtett átállás nagy versenyelőnyt hozhat számunkra.

Gyorsaság vagy hatékonyság
Nem mindig a gyorsaság az első. Számos olyan termék van, amelynél nem számít, hogy 24h belül, vagy csak harmadnap szállítjuk ki az árut. Így van lehetőségünk arra, hogy heti szinten terítő járatokat ütemezzünk be, amely jelentős költségmegtakarítással és fuvar optimalizálással jár számunkra.
Tipp: Már a webshopban lehessen előre 2-3 időpontból választani. Az Ügyfél elégedettség jelentősen növelhető, ha “pár napon belül” helyett pontos dátumot jelölhet meg vásárlónk.

Szombat délelőtti kiszállítás
Nem ördögtől való dolog szombat délelőtt 8-14 között kiszállítani az árut. Kisebb a forgalom, parkolási díj sincs mindenütt, ügyfelünk akár nagyobb aránnyal van otthon, mint hétköznap. 
Tipp: Egy próbát megér - vásárlóink gyorsan visszajelzik, hogy jó megoldás-e számukra.

Bejáró túra
Persze, hogy ez alap, mint az útvonal tervezés, és mégis ritkaság számba megy. Nem csak újoncnak esik jól, ha megmutatják a törzshelyek titkos parkolóhelyeit, egy rutinos kollégának is segítség, ha tapasztalatokkal együtt kapja meg a címlistát.
Tipp: Az ismeretek begyűjtését motiváljuk munkatársaink között, legyen rá jó alkalmazásunk, amivel könnyedén tudják rögzíteni a címekhez kapcsolódó tanácsokat.

Kiszervezés vagy benntartás?
Végül, de nem utolsó sorban, állandó téma a fuvarozás kiszervezése vagy benntartása. Számos tényező függvénye, melyik éri meg jobban árban, ügyfélkiszolgálás minőségében, stb. Kérjük flottakezelőnk vagy logisztikai szakértők segítségét.
Tipp: Nem muszáj a teljes logisztikát egyszerre ki / beszervezni, egy ideig lehet vegyesen futtatni, hogy párhuzamosan gyűljenek a tapasztalatok.

Mindig van jobb megoldás - Ne hagyjuk magunkat ellustulni, és arra hivatkozva nem változtatni, hogy a város ígyis-úgyis elesik. Az emberek szokásai évszakról évszakra változnak, érdemes mindig nyitott szemmel járni a várost egy jobb megoldás után.

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.