MHC Magazin

30 milliós modellek - Alma vagy körte

Lassan már megszokhatták, hogy egy-egy kategória legjobb flottaautóival igyekszünk segíteni önöknek, ám ezúttal egy különleges koncepció mentén próbáltunk meg valami mást, hiszen nem egy járműkategóriát választottunk ki, hanem húztunk egy 30 milliós összeghatárt, és ebbe próbáltunk olyan járműveket belepakolni, amelyek meglehetősen széles palettát ölelnek fel. Igazából inkább megpróbáltunk tippeket adni almától a körtéig, de a környezetvédelmet és a piaci tendenciákat is szem előtt tartva valamennyi modell vagy hibrid, vagy elektromos meghajtással rendelkezik. A hasonló hajtáslánc mellett, amiben teljesen eltérőek a kiválasztott modellek az a karosszéria formája. Kezdésnek itt van például a BMW megújult 5-ös sorozata, klasszikus limuzin formával, az 530e verzióban plug-in hibrid hajtással. A visszafogott elegenciát kedvelők körében népszerű a Lexus, most legújabb és legnagyobb SUV modelljük is belefért ebbe a kategóriába RX350h kivitelben. A Nissan új villanyautójáról részletes tesztet is olvashatnak lapunkban, így mint a mai idők elektromos autója került az Ariya az összehasonlításba. A kvartett negyedik tagja is egy teljesen elektromos modell, a Volkswagen retro buszlimuzinja az ID.Buzz, amely sokak gyerekkorát, a lázadó 1960-as éveket és sok-sok más, vidám szimbólumot hozott vissza az életünkbe.

Természetesen ezúttal semmiképpen nem lehet feladatunk, hogy győztest hirdessünk az összehasonlításban, és őszintén én magam sem tudnék dönteni e négy autó közül, hiszen az eltérő formák ellenére valamennyi jármű főbb paraméterekben ugyanazt tudja. Öt személy szállítására képesek, hasonló garanciális feltételek bírnak, három közülük zöld rendszámos és ami tesztünk alapját adta, árban is egyformák. 

A négy modellhez inkább markáns karaktert tudnánk hozzárendelni, ki-ki válasszon a szerint, hogy melyik csoporthoz tartozónak érzi magát. A BMW 5-ös sorozata abszolút üzleti viselet, klasszikus limuzin forma, az erő és a magabiztos fellépés jellemző rá. A Nissan egy kicsit futurisztikus vonalvezetésű, mind a karosszéria, mind a műszaki alapok jövőbe mutatók, innovatívok. A Lexus RX-e a visszafogott elegancia, a szakértelem és hozzáértés záloga. És végül a Volkswagen kisbusza az ID.BUZZ, amely a retró újraértelmezése egy abszolút élet igenlő, pozitív és mosolygós karakterrel körítve.

BMW 530e

Bemutatkozás
A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt, nyolcadik nemzedékét extrém gyors teljesítmény-leadás, minden korábbinál átfogóbb hatékonyság és jelentős mértékben megnövelt tisztán elektromos hatótávolság jellemzi.

Miért szeretik?
Az 530e erőssége, hogy mindent tud, amit egy BMW modellnek tudnia kell, az 530e változatban pedig nemcsak a bajorok sportos, eleganciája jelenik meg, hanem a plug-in verziónak köszönhetően a jelenleg elérhető hajtásrendszerek közül az egyik legzöldebb BMW modell. 

Kinek kínáljuk?
Jellemzően azoknak, akik a klasszikus formákat kedvelik és egy modellben szeretnének mindent megkapni, ami üzleti de családi használatra is alkalmas, miközben nem szeretnének kompromisszumot kötni mobilitásában.
 
Cégautó adó
0. - Ft

Fogyasztás
Városi használat mellett, ha rendszeresen feltöltjük az akkumulátort 2-3 liter, hosszabb távon, országúton pedig 6-8 l közötti átlaggal számolhatunk.

FORMA ÉS FUNKCIÓ


Mire való?
Az autó tulajdonképpen egy jolly-joker választás, városban akár elektromosan is megállja a helyét, de közép- és hosszabb távú utakra is tökéletes választás. 

Mire nem való?
Ahogy a limuzin felépítés és sportos felfüggesztés sugallja rosszabb utakra, földes, murvás szakaszokra nem való az autó.

Helykínálat elől
Az első üléssor főúri kényelmet nyújt, de a 5-ös sorozat attól igen népszerű, hogy több száz kilométeres úton is tökéletes komfortot adnak az ülések, hosszabb utazás után is úgy száll ki a sofőr az autóból, mintha csak a sarokra ugrott volna le.

Helykínálat hátul
A hátsó üléssorban hosszabb távon két felnőtt fér el kényelmesen, de rövid- és középtávon 3 főnek sem jelent kényelmetlen utazást, csomagtartójában négy fő minden útiholmija elfér.

Brand & Image
A BMW legnagyobb vonzereje talán éppen a márkaneve, de nem érdemtelenül, hiszen az 5-ös sorozat mindent tud, amit ebben a szegmensben szükséges. Az összeszerelés minősége jó, a műszaki tartalom igen magas szinten áll és az egyik legjobb garanciális feltételek járnak az autó mellé.

BESZERZÉS


Ajánlott specifikáció
Gyakorlatilag már az alapárért egy jól konfigurált modellt tesz elénk a BMW, ki-ki igényei szerint választhat a további opciók közül, a téli időjáráshoz is igazodva mi javasoljuk az ülés- és kormányfűtést, és a gyorsabb töltési lehetőség megrendelését. 

Elérhetőség
A BMW modelleket általában nem raktárkészletről rendeli le az ember, az egyedi konfigurációk miatt néhány hónapos várakozással lehet számolni, az új modellváltozat miatti nagy érdeklődés miatt ebben lehetnek most kisebb-nagyobb csúszások.

Nissan Ariya

Bemutatkozás
Az Ariya, a Nissan első teljesen elektromos coupé crossovereként dinamikus gyorsulást, az egyenletes, csendes működést, valamint egy hívogató, luxus lounge-szerű atmoszférát kínál. Az 500 km körül hatótávjával, az Ariya tökéletes társ a mindennapi közlekedésben és a hosszabb autóutak során is.

Miért szeretik?
Az Ariya erőssége lehet, hogy eleve villanyautónak tervezték, és a Nissan sok-sok éve meghatározó szereplő az elektromos autózás térképén, így egy olyan dedikált EV modellel érkezett most az elektromos szegmensben, ami sikerre van ítélve. 

Kinek kínáljuk?
Gyakorlatilag az Ariya meglepően jó hatótávolságával és töltési sebességével mindenkinek ajánlható, már nem kell kompromisszumot kötni használata során. 

Cégautó adó
0.- Ft

Fogyasztás
Városi használat mellett 15-18 kWh, országúton 18-22 kWh közötti átlaggal számolhatunk.

FORMA ÉS FUNKCIÓ


Mire való?
Alapvetően a rövid, városi és elővárosi utakra, mint minden villanyautó, de középtávon sem jön zavarba a megfelelő akkumulátor kapacitás birtokában. Egy feltöltéssel tulajdonképpen Magyarország átszelhető széltében és hosszában is vele. 

Mire nem való?
Elektromos autó mivolta miatt hosszabb „ezerkilométeres” utakhoz nem ajánlott, de autópályás használat mellett, két rátöltés után, az autó stabilan tudja az 1000 km-es távot. 

Helykínálat elöl
A Nissan igazán kényelmes ülésekkel és gazdag lábtérrel várja az első sorban utazókat, az elektromosan állítható középkonzollal és műszerfalból kihajtható asztalkával igazi lounge-hangulat várja az utazókat.  

Helykínálat hátul
A sík padlómez és kardántengely hiánya miatt tényleg három személlyel is kényelmesen használható az hátsó üléssor, a csomagtartó ugyan nem a legnagyobb a kategóriában, de gyakorlati tapasztalat alapján szerintünk jól használható.

Brand & Image
A Nissan már kellő szakmaisággal évekkel ezelőtt letette névjegyét az elektromos szegmensben. Nemcsak az EV modellek között, hanem általánosságban is magas műszaki színvonalat képviselnek, hozzá jól párosuló emelt szintű garanciális feltételekkel.

BESZERZÉS


Ajánlott specifikáció
Csak a kisebb 63 kWH akkumulátoros változat érhető el három felszereltségi szintben jelenleg. Mi mindenképpen a nagyobb 87 kWh akkus verziót javasoljuk, ilyenkor pedig adott az Evolve felszereltség, amiben a Nappa bőrbelső opció igazán exkluzív megjelenést ad az autónak, a 22 kW fedélzeti töltés megrendelése viszont kötelező.  

Elérhetőség
A Nissan, az  Ariya modellekből meglehetősen széles raktárkészlettel rendelkezik, szín és felszereltségi szint tekintetében is széles palettával így beszerzése most nem jelenthet gondot a vásárlók vagy bérlésben gondolkodók számára.

Lexus RX350h

Bemutatkozás
1998-as bemutatkozásakor az RX 300 a világ első prémium SUV modelljeként egy teljesen új kategóriát alkotott, miközben stílusával, menetteljesítményeivel és csendességével a luxuskategória kvalitásait hozta el. A Lexus kínálatába az ötödik generációs RX az alapoktól újratervezett járműként érkezett, így elmondható hogy ez a verzió nem csak egy ráncfelvarráson átesett modell.

Miért szeretik?
Rendkívül tetszetős egyedi formája, prémium megjelenése és legendásan megbízható technikai háttere miatt kedvelik az RX modellt. A kifejezetten dinamikus és elegáns, megújult formatervhez most három különböző, elektrifikált hajtáslánc társul.

Kinek kínáljuk?
Azoknak ajánljuk, akik szeretik az egyedi megjelenést, értékelik a haladó műszaki tartalmat és fontos számukra a megbízható japán minőség, tradíció. 

Cégautó adó
41000.- Ft

Fogyasztás
Városi használat mellett 5-7 l, országúton 7-9 l közötti átlaggal számolhatunk.

FORMA ÉS FUNKCIÓ


Mire való?
Az RX 350h kimondottan erős alternatívát szolgáltat a dízel konkurensekkel szemben, és tökéletes azon vásárlók számára, akik a kényelmet és a hatékonyságot helyezik az előtérbe.

Mire nem való?
Gyakorlatilag az RX mindenféle felhasználási feltételnek megfelel. A nagyobb tempójú autópályás használat lehet talán az egyetlen, ami annyira nem fekszik az autónak, ilyenkor viszonylag magas a fogyasztása és a végsebessége is erősen limitált. 

Helykínálat elől
A Tazuna műszerfal, az SUV-re jellemző tágasság, valamint a luxus anyagok emelik még magasabb szintre a belteret, amelynek tervezésekor az egyediséget és az exkluzív atmoszférát helyezték a középpontba. Az első üléssor mind a sofőr, mind az utas számára tökéletes kényelmet biztosít. 

Helykínálat hátul
A hátsó üléssor tér kínálatában inkább két személy számára tervezett, nekik viszont tökéletes kényelmet nyújt, közben a csomagtartó 612 literes nagyságával óriási teret kínál. 

Brand & Image
A Lexus ma már nemcsak a magán felhasználók között népszerű, hanem a hazai flotta vásárlóknál is egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, a Toyota ugyanis nagyon jó és megbízható autókat gyárt a Lexus luxus cégére alatt.

BESZERZÉS


Ajánlott specifikáció
Az Elegance vagy Business Edition felszereltségi szint fér bele most az összehasonlítás alapját jelentő árszintbe, de mindkét változat jól használható konfigurációt tartalmaz. Az új RX modellhez rendkívül „színes” fényezések is érkeztek, mi ezek közül választanánk, bár az átlagos Lexus vásárlóknak ez már lehet „szentségtörés” lenne.

Elérhetőség
A magyar márkakereskedő hálózatban színben és felszereltségben is igen széles kínálat, gyakorlatilag azonnal, most cégek számára igen kedvezményes akciós áron is elérhetőek.

Volkswagen ID.Buzz

Bemutatkozás
Az ID. Buzz az elektromos korszak igazi ikonja. Egy olyan autó, amelyhez hasonlót csak a Volkswagen képes építeni. Az 1950-es években a VW Bulli képviselte az autóipari szabadság, a függetlenség és a hatalmas érzelmek új érzését, az  ID. Buzz ezt az életérzést viszi tovább és emeli át a jelen korszakba.

Miért szeretik?
Európa első, tisztán elektromos személyszállító és áruszállító kisbusz modelljével a Volkswagen egy további megoldást kínál a fenntartható és szén-dioxidtól mentes mobilitás területén, ráadásul egyedi és szeretnivaló köntösben. 

Kinek kínáljuk?
Akinek fontos az egyedi megjelenés, és az egyre népszerűbb elektromos modellek közül szeretne egy kicsit kiemelkedni, különcködni, netán a család kényelme is a választási szempontok között van.

Cégautó adó
0.- Ft

Fogyasztás
Városi használat mellett 15-18 kWh, országúton 18-22 kWh közötti átlaggal számolhatunk.

FORMA ÉS FUNKCIÓ


Mire való?
Az elektromos hajtáslánc miatt elsősorban városi használatra, de középtávú utakra is tökéletes még úgy is, ha az egész családdal kirándulni indulunk.

Mire nem való?
Hosszabb országhatárokon átívelő utazásokra a buszlimuzin karosszéria forma ellenére sem ajánlott.

Helykínálat elől
Az ID.Buzz a kényelem magasiskoláját hozza a buszos, karfás ülésekkel. Az irányváltó karja a kormányoszlopra került így elegendő hely jut a lábaknak, középen szabad a tér. 

Helykínálat hátul
A hátsó üléssor kényelmén némileg javít, hogy az ülések egyedileg is mozgathatóak, hátrányuk, hogy ennek ellenére is, viszonylag közeli távolságra vannak az első ülésektől. A csomagtartó mérete viszont egy vízparti nyaralás minden egyes kellékével együtt is tökéletesen nagy. 

Brand & Image
A Volkswagen mindig is egyet jelentett a német precizitással és a megbízhatósággal is. A kezdeti lépések után, most már igazán magabiztos a gyár az elektromos autók piacán is, az átfogó EV paletta egyik érdekes és népszerű véglete lehet az ID.Buzz buszlimuzin. 

BESZERZÉS


Ajánlott specifikáció
Jelenleg Pro felszereltségi szinten érhetőek el azonnal a kocsik, akár egyedi színekben is. Mindenképpen ajánlott az ülés- és kormányfűtés, a 11 kW-os fedélzeti töltő mellett most rendkívül jó akcióban szerezhető be az otthoni, falitöltő is. 

Elérhetőség
Készleten lévő modellek azonnal elérhetőek, egyéb egyedileg konfigurált verziók esetében hosszabb szállítási határidővel számolhatunk. 
id buzzz
id buzz


Járműre van szüksége cégének? | MHC Mobility

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.

Honlapunk cookie-kat használ az Ön számára elérhető szolgáltatások és beállítások biztosításához, valamint honlapunk látogatottságának figyelemmel kíséréséhez. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A cookie-k kezeléséről IDE kattintva tájékozódhat. Több információ. OK