Használtautó hírek

BMW X2 sDrive18d - Hófehér ragyogás ꟾ MHC Mobility Magyarország

Amikor az MHC Mobility prémium használtautó bázisán nézelődünk és keressük az aktuális tesztünk alanyát mindig sikerül valami különleges modellt találnunk. Nincs ez másképp most sem, hiszen jelen tesztünk főszereplőjét, amikor 2018 tavaszán leleplezte a BMW tulajdonképpen egy új szegmenst is létrehozott vele. Az X2-sel ugyanis a legkisebb városi cross-overek méretében készítette el a tetszetős kupé formát, folytatva az X6-os és az X4-es modell által megkezdett sportos irányvonalat. A tesztalany M-sport kivitelben, hófehér színben fokozza a „ragyogást”, és további előnye a klasszikus turbódízel erőforrás és az alacsony futásteljesítmény mellett, hogy erre a modellre is érvényes is az MHC Mobility 4x-es használtautó garanciája.

A BMW X2 minden részletében egyedi formanyelvével és sportosra hangolt futóművével a vezetés mindaddig ismeretlen élményével ajándékozta meg a kompakt méretű terepkupék szegmensét. A bajor prémiumgyártó izgalmakban bővelkedő, magával ragadó és feltűnően karakteres modellje a dicső legendákat felélesztve, minden korláton átlépve érkezett meg 2018 márciusában az utakra. Az új BMW modellt a korban és lélekben fiatal célcsoport prémium igényeinek kielégítésére hozták létre. Azon ügyfelek számára, akik a városok forgatagában és a természetben is szerettek volna élményeket gyűjteni kompromisszumok nélkül.

Az X2 minden szögből lebilincselő eleganciát sugall, miközben fellépése egy kidolgozott sportoló megjelenését idézi – a BMW X modellcsalád jellegzetesen erőteljes habitusával és a kupé modellek kecses sziluettjével karöltve. A hamisítatlan formanyelv összhangját a lekerekített kerékjárati ívek, a látványos kipufogóvégek, a hangsúlyos küszöbtoldatok, az elegánsan lejtő tetőív, a könnyed vonalvezetés és a keskeny ablaksáv egysége adja meg. A Sports Activity Coupé szegmens újdonsága büszkén viseli a BMW ikonikus modelljeinek stílusjegyeit. 

A figyelem felkeltés középpontjában két rendkívüli dizájn-megoldás áll: a gyártó modelltörténetében az X2 volt az első négykerekű, amely fejjel lefelé fordítva, az aszfalt felé szélesedve öltötte magára a márka védjegyének számító hűtőrács párosát (a „veséket”).

Az utastérben is folytatódik az erőteljes BMW-s formavilág, a bajorok már az alapfelszereltség szintjén prémium minőséggel kényeztetik ügyfeleiket. Az M Sport kivitelű tesztautónk utastéri kiváltságai között az Alcantara-borítással kiegészített, látványos kontraszt-varrással ellátott, apró hatszög-mintázatú antracit szövetkárpit is megtalálható, amely a műszerfalra és a középkonzolra is kiterjed, de tetszetős stíluselem a műszerfalon végig futó kék csík is, amely a BMW modellek esetében szintén a sportos karaktert hangsúlyozzák. Annak ellenére, hogy bemutatása óta már erőteljes digitális forradalom történt, az X2-ben a BMW technológiák terén felhalmozott átfogó szakértelmet a látványos műszerfal és a nagyméretű kijelzők harmóniája hirdeti. 

A tesztelt modell motorházteteje alatt a BMW egyik legjobb kétliteres turbódízel erőforrása áll, ahogy a 18d jelölés utal rá, a legalacsonyabb 150 lóerős teljesítménnyel. Nem kell azonban nagyon aggódni, hiszen az X2 végsebessége ebben a verzióban is meghaladja a 200 km/h-t, illetve 9,3 másodperc alatt futja le a 0-100-as sprintet. A szerényebb teljesítményhez szerényebb fogyasztás is párosul, így a városi használat mellett sem sikerült nagyon 5 liter fölé vinni az átlagfogyasztást, ráadásul a motorban rejlő agilitást és menetteljesítményt az X2 sportosra hangolt futóműve tökéletesen továbbítja az úttestre. Az M Sport modell már az alapfelszereltség részeként magában foglalja az M sport futóművet, amely feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállításokkal, valamint alacsonyabb hasmagassággal fokozza a vezetés élményét.

A rövid menetpróba alapján elmondhatjuk az autóról, hogy lazán veszi az országút kanyarjait, remekül halad az autópályán és igazán kezes a városban is. Nem olyan, mint egy hátsókerék-hajtású, “igazi” BMW, de amit egy ilyen elsőkerék-hajtású SAV modellből ki lehet hozni, azt megcsinálták. A tesztelt autó előnyei közé tartozik az alacsony 70 ezer km-es futásteljesítmény, a fiatal életkor és az MHC Mobility prémium használtautó telepén megszokott különleges és kifogástalan állapot, valamint az erre a modellre is érvényes a 4x-es használtautó garancia.


Válogasson Ön is az MHC Mobility prémium használtautó kínálatából!

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.