Teherflotta tartósbérlet

Hűtött áru-forgalmazás: a legnagyobb teher a járművön van

A hűtött élelmiszer-forgalmazás egy olyan összetett rendszer, amely biztosítja az áru biztonságos eljutását az eladótól a vevőig. A hűtött árut útközben éri a legtöbb kockázat, épp ezért nem mindegy, hogy milyen járművel, milyen hűtőberendezéssel, és milyen flottakezelővel állunk szerződésben. Legnagyobb felelősség, a legnagyobb teher a fuvarozóknál van.

A gyorsaság és a rugalmasság miatt az élelmiszer vállalatok főleg a közúti fuvarozást választják. A szállítás módját a termék kategória hatósági előírása határozza meg. Például az állati eredetű termékek szállításakor mindenképpen hőszigetelt szállítási eszközt kell alkalmazni: hűtőládát, fagyasztót vagy hűtő-melegítő berendezést.


Az alacsony hőmérsékleten szállítható élelmiszert csak az arra alkalmas, korszerű hűtőberendezéssel, valamint a szállítás folyamán a hőmérséklet változásait követő és rögzítő készülékkel felszerelt járműben lehet fuvarozni. A thermográf, amelyről a hőmérséklet állandó dokumentálását végzi, a hűtőrendszerből elkülönülő hőmérő egység, amely akkor is működik, amikor a hűtőrendszer meghibásodik vagy fals adatokat mér. A hőmérsékleti értékek rögzítése és tárolása mellett ezek az eszközök gyakran rendelkeznek egyéb funkciókkal is, ilyenek a leolvasztás, a termosztát szabályozása, valamint az ajtónyitások idejének nyomonkövetése. A jogszabályi rendelkezések a szállítás alatti hőmérsékletet egyértelműen meghatározzák, és a hűtőlánc minden szereplőjét kötelezik az előírások betartására az élelmiszerlánc összes állomásán, ezért fontos, hogy a szállító jármű minden körülmények között garantálni tudja a megfelelő hőmérsékletet, illetve vész esetén a járművet biztosító cég még az áruban keletkezendő kár beállta előtt tudjon biztosítani cseregépjárművet.


A kontrollált hőmérsékletű termékek szállítása olyan fogyasztási árucikkeket garantál a végfelhasználónak, amelyek az emberi egészség szempontjából biztonságosak, és ezért nagyon fontos, hogy a szállítás az előírásoknak megfelelően történjen. A jogszabályok betartása biztosítja, hogy az élelmiszer szállítás károsodás nélkül és fertőzésmentesen történik, valamint kiküszöböljük az átrakodás, tárolás és szállítás alatt fellépő kockázatok hatásait az, így garantálva a magas minőség megtartását a termelőtől a tányérunkig.


Az áru sajátosságainak megfelelően a szállítási hőmérsékletnek az adott termékhez kell alkalmazkodnia. A hőmérséklet-tartomány a leggyakrabban -25°C és +25°C között van. Az élelmiszer-ellátási láncban ezért speciális járműveket, főként különböző típusú hűtőkocsikat alkalmaznak. Az emeletes hűtőkocsikban két szinten lehet szállítani az árut, így több terméket lehet felrakodni a jármű polcaira minőségromlás nélkül. Méltán népszerűek a válaszfalas hűtőkocsik is. Ez a megoldás olyan helyzetben bizonyul hasznosnak, amikor a termékeket különböző hőmérsékleteken kell szállítanunk - így gazdaságosan lehet maximalizálni a kiszállított áru mennyiségét az előírások pontos betartása mellett. A hűtött szállításhoz izotermeket is használunk. Ezek hűtőberendezések nélkül is fenntartják a kívánt hőmérsékletet különleges hőszigetelő anyagok segítségével - ez rövid távú szállításra megfelelő lehet, de a tartós biztonságot a hűtős járművek jelentik. Gondoljunk bele, ha a szállítási idő egy közúti baleset vagy forgalmi akadály miatt több órával meghosszabbodik, és a fagylaltunk máris kiolvadt.


Az élelmiszeripari cégek elvárásaival összhangban az MHC MOBILITY a szolgáltatások széles kínálatával rendelkezik az élelmiszerszállítás terén, hogy minél tökéletesebben biztosítsuk partnereinknek a hűtőláncot. Rövid- és hosszútávra egyaránt bérelhető hűtős furgonjaink minden előírásnak megfelelnek, hűtőkocsi bérlés esetén csak a hőfokot kell a kívánalmaknak megfelelően beállítani.


Az MHC MOBILITY a hűtőlánc előírásainak megfelelő speciális járművet kínál, és a bérleti szolgáltatás keretén belül minden felmerülő feladatot magunkra vállalunk.

Ezenfelül 24 órás segítségnyújtást és csereautót biztosítunk a jármű meghibásodása esetén. Ez a szolgáltatás maximális mobilitást és biztonságot kínál az élelmiszerszállító cégeknek, így garantáljuk szolgáltatásaik folyamatos működését.


Az MHC MOBILITY tapasztalata és szakértelme az élelmiszeripari szállítás terén lehetővé teszi az egyedi élelmiszeripari igényeknek megfelelő járművek kiépítését, mint például az egyedileg temperálható zónák egy járművön belül, a speciális házhozszállítási igényekkel együttesen. Ezáltal biztosítjuk, hogy az élelmiszereket a legmegfelelőbb hőszigeteléssel szállítjuk, így azok fogyasztása biztonságos, és a fuvarozást végző partnereink sikerrel juttatják célba áruikat nap mint nap.

Milyen témában érdeklődik?

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+36 30 131 5791

Lépjen kapcsolatba velünk

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.

Honlapunk cookie-kat használ az Ön számára elérhető szolgáltatások és beállítások biztosításához, valamint honlapunk látogatottságának figyelemmel kíséréséhez. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A cookie-k kezeléséről IDE kattintva tájékozódhat. Több információ. OK