Teherautó flottatanácsok

Óriás hűtő kerekeken

Az idei esztendőben jónéhány különleges teherautóval megismerkedhettek „Show your truck” rovatunkban olvasóink, amelyek picit eltérnek a szokványostól, és nem lesz ez másképp mostani főszereplőnkkel sem. A Hungaro-Food 2009 Kft. Iveco teherautójának a mérete a lényege, hiszen 19 tonnás kivitelével nemcsak az Eurocargo sorozat óriása, hanem az eddigi legnagyobb jármű, amit itt az MHC Magazin hasábjain bemutattunk önöknek. És bármilyen meglepő, ez az óriás éppen a kisebb jármű a békésszentandrási családi vállalkozás járműparkjában.

A Hungaro-Food 2009 Kft. családi vállalkozásként jött létre Békésszentandráson, 2009 januárjában azzal a célkitűzéssel, hogy egy olyan zöldmezős komplex élelmiszeripari beruházás valósulhasson meg, amely nélkülözi a hagyományos értelemben vett elsődleges feldolgozást. A beruházás célja többek között az volt, hogy a régióban megtermelt magas minőségű állati és növényi eredetű, elsődlegesen már feldolgozott alapanyagokból a cég korszerű tárgyi-műszaki feltételrendszerével, magas hozzáadott értékkel, kiváló minőségű magyar élelmiszert állítson elő.

Az építkezés 2011 augusztusában kezdődött meg és három ütemben 2014 végére fejeződött be. Saját gépészeti és technológiai berendezésekkel felszerelt, önálló üzemegység az új tárgyi- műszaki feltételrendszernek köszönhetően havi 600 tonna készítmény előállítására alkalmas. Ma már egyre több minőségi sajátmárkás és brand terméket állítanak elő. A húskészítmények előállításra felhasznált alapanyagok döntő többsége korábban import volt, elsősorban német, osztrák és lengyel forrásból, de az elmúlt években már egyre erőteljesebb részt képvisel a magyar hányad. A hagyományos magyar termékek húsalapanyagainak forrása kizárólag a régió és a nemzeti parkok, a felhasznált fűszerek többsége pedig a történelmi Magyarország területéről származik, ismertette velünk a történelmi alapokat Tóth Gábor, termelési és fejlesztési igazgató.

A bemutatott teherautót a közelmúltban vehették át az MHC Mobility-től, és nem ez az első jármű, amelyet az MHC biztosít a cég számára. A korábbi jó munkakapcsolat és a rendkívül korrekt árajánlat miatt döntöttek újra az MHC mellett.

A konkrét Iveco-t a mérete miatt választották. A vállalkozás már rendelkezik, egy nagyobb nyerges szerelvénnyel, amely 33 raklap árú szállítására alkalmas, emellé kerestek egy kisebb járművet, de a szempont az volt, hogy 18 raklapnyi rakomány elférjen az Iveco rakterében. Mivel elsősorban húskészítmények szállítására használják a teherautót, természetesen hűtős felépítmény került a fülke mögé.

A hűtő mérete ennek megfelelően igen impozáns, 7,5 méter hosszú, 2,44 méter széles és 2,2 méter magas. Az árut a dupla szárnyú, Dhollandia emelőhátfallal kombinált hátsó részen mozgatják. Igazodva a súlyosabb rakományhoz az emelőhátfal terhelhetősége 2 tonna. A rakodótérben a kívánalmaknak megfelelően 18 raklap áru fér el. A kétszárnyas, nagy hátsó ajtó mellett a doboz rendelkezik egy kis oldalajtóval is, amelynek szerepe csak annyi, hogy ezen keresztül az emelőhátfal használata nélkül is ellenőrizhető, szemrevételezhető a rakomány. A rakodótér megfelelő hűtéséről a Thermo King T-1000.50 berendezése gondoskodik. A vezető munkáját 6-fokozatú automata sebességváltó, Traction felszereltségi csomag, távirányítós központizár, tempomat és manuális légkondicionáló segítik. A teherautóval általában a teljes kapacitást kihasználva heti 4 napot szállítanak kizárólag Magyarországon belül, de az ország minden részére eljut az autó Győrtől, kezdve Szegeden át Debrecenig. Nem meglepő, hogy a jármű használatakor havi 6-8 ezer km-t számoltak a kiválasztáskor és az Ivecoval eddig teljes mértékben meg vannak elégedve.


Hűtős áruszállításra van megoldásunk! | MHC Mobility

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.