Teherautó flottatanácsok

Több mint 750 milliárd euró az európai e-kereskedelmi piacon

Az Ecommerce Europe és az EuroCommerce – 2021 European E-commerce Report egyesületek legfrissebb elemzése szerint az online értékesítési piac az öreg kontinensen elérte a 757 milliárd eurót, ami 10%-os növekedést mutat a jelentés előző kiadásához képest. Kétségtelen, hogy a világjárvány szerepet játszott az eredmény elérésében, azonban nem kevésbé fontos az is, hogy a fogyasztók egyre inkább a digitális csatornákat választják a helyhez kötött üzletek helyett, és hogy a gazdaság digitalizációja, valamint maga az e-kereskedelem is tovább folyik a medrében a világjárvány okozta "boom" után.

Növekvő népszerűség

A PayU által közzétett Next Frontier – Central and Eastern Europe című tanulmány szerint a közép-kelet-európai régióban Lengyelország három termékkategória online értékesítésében vezet. Ezek a következők: kozmetikumok/szépségápolás, amelyek 720 millió dollár értékű éves forgalmat bonyolítanak le, a ruházati termékek, amelyek forgalma közel 6,5 milliárd dollár, valamint az úgynevezett „digital goods”, más szóval immateriális digitális termékek, amelyek Lengyelországban 615 millió dollár értékű piacot tesznek ki. Magyarországon is hasonló a helyzet, csak méretarányos bevétellel számolva.

Az e-kereskedelem ilyen gyors növekedése a logisztikai ágazatban is változásokat kényszerített ki. Az egész vásárlási folyamat egyik legfontosabb eleme a megrendelt áru kiszállítása. Az ár és az áruk elérhetősége mellett a szállítás gyorsasága és határidőhöz köthetősége a legfontosabb tényező az online rendelést leadó vállalatok számára. Az ügyfelek e-kereskedelmi ágazattal szembeni növekvő elvárásai arra kényszerítik a logisztikai, szállítmányozási és fuvarozási vállalatokat, hogy új technológiákba, más szóval a digitalizációba fektessenek be. Az e-kereskedelmi iparágat összekötő nélkülözhetetlen láncszem a hatékonyan működő, szigorúan összpontosított és fejlett ellátási lánc. A vállalatoknak előrelátónak és kifejezetten rugalmasnak kell lenniük, hogy az ellátás folyamatosságát minden szakaszban biztosítani tudják, akár a csúcsidőszakok esetében is.

Új mobilitás szükséges

A városok szívében zajló, a nehezen megközelíthető helyszínekre történő kiszállítások vagy a kézbesítés közbeni parkolóhelyek hiánya mind olyan kihívások, amelyekkel az e-kereskedelmi ágazatnak szembe kell néznie. A válasz ezekre a problémákra a mikromobilitás. A megszokott szállítójárművek kisebb közlekedési eszközökre, például kis elektromos teherautókra vagy elektromos kézbesítő furgonokra való cseréje lehetővé teszi, hogy a város gyakorlatilag bármely pontjára el lehessen jutni károsanyag-kibocsátás nélkül, hiszen számos európai nagyvárosban a belső égésű járművek elől teljesen elzárt területeket alakítanak ki.

Az öreg kontinensen több mint 250 alacsony kibocsátású zóna van, ahová csak bizonyos kibocsátási normáknak megfelelő járművek hajthatnak be, és ahol végül a hagyományos járművek behajtásának teljes betiltását tervezik. Ezért különösen az elektromos motorral vagy üzemanyagcellákkal ellátott, valamint az emberi lábbal hajtott járművek egyre népszerűbbek lesznek mind a közlekedésben, mind a logisztikában.

Az elektromos közlekedési eszközök, például a kerékpárok, rollerek, kisteherautók, valamint a kifejezetten áruszállításra tervezett járművek használata jelentősen javíthatja a városlakók életminőségét, mivel a városokon belül megtett utak 60%-a 8 km alatti, amely távot könnyen meg lehet tenni a mikromobilitás kategóriájába tartozó eszközök segítségével.

Megoldást biztosítunk

Az EuroFleet - MHC MOBILITY az e-kereskedelmi ágazat számára is kínál teherautó bérlési megoldásokat.

Meglévő és potenciális ügyfeleink elvárásainak kiszolgálása érdekében megoldások széles skáláját kínáljuk, hiszen az ugrásszerű növekedést legkönnyebben és leggyorsabban rövid- vagy tartósbérléssel, azaz operatív lízinggel lehet megoldani. Így a vállalat tőkéje és likviditása megmarad bevétel növelő logisztikai fejlesztésekre, és ez a kettő ma a legkritikusabb szempont a pandémia és a közelben zajló háború miatt.

Az e-kereskedelmi vállalatok számára a legújabb technológiai, illetve mikromobilitási (cargo e-bike) megoldásokat, testre szabott karosszéria kialakításokat biztosítunk.

Jó hír, hogy az egyre nagyobb szeletet kiharcoló az elektromobilitásra is van egyedi megoldásunk. Teljes körű VillanyFlotta szolgáltatásunk keretében átfogó szolgáltatáscsomagot kínálunk: beleértve a finanszírozást, a karbantartást, a járművek és azok kiegészítőinek kezelését minden lehető üzemeltetési, jogi és műszaki szempontból, sőt a töltő kiépítésének, beszerzésének és üzemeltetésének költségeit is a bérleti díjba beépítve.

Írta: Karol Staniaszek

Szeretne autót bérelni?

Hívjon minket
+3696519995

Lépjen kapcsolatba velünk

Partnerek

Speedzone.hu TrendFM Gazdasági Rádió Portfolio.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre.
Értesüljön a legfrissebb információkról és a különleges ajánlatokról.